Tähän olen koonnut kotikirkossani pitämiäni saarnoja.

 

Voipi nimittäin olla kiinnostavaa ihan tutkimusmielessä katsoa, minkälaisia puheita kirkossa nykyään pidetään.angels_cry.jpg 

Toisinaan valmistelen saarnat ranskalaisiksi viivoiksi. Sellaisia "luetteloita" ei muut pysty lukemaan, joten niitä en laita tänne. Sivuilta löytyy vain niitä puheita, jotka olen kirjoittanut jokseenkin sanasta sanaan.

Saarnathan ovat puheita. Siksi ne eivät ole, varsinkaan minulla, mitään äidinkielen näytteitä. Näitä lukiessa kannattaisi siis pitää mielessään kirkkotilanne, jossa ne on pidetty. Saarnaaja heiluttaa käsiään ja selittää asiaansa innostuneena. Useimmiten nimittäin sytyn puhuessani.

Sen verran voisin varoittaa lukijaa, että saarna-aiheeni näyttävät olevan vähän "yläpilvihenkisiä". Tavoittelen taivaita, spekuloin heleposti vähän liikaakin ja mahtailen turhallakin tietomassoilla. Elämäntaidon ja sielunhoidon kysymykset jätän useimmiten seuraavalle puhujalle. Tällaistakin tyyliä mahtunee kirkkooon kohtuuannos.

Tavoitteeni on kuitenkin hurskas ja hengellinen. Rohkaista ihmisiä uskoon. Joku juju tässä on, vaikka en itse siitä aina kiinni saisikaan.

 

Ps. Saarnatyylini on muuttunut yhä enemmän siihen suuntaan, että valmistelen puheen ranskalaisin viivoin. Sellaista ei kantsi laittaa nettisivulle, joten saarnaosastoon tulee harvoin uutta tavaraa.

 

 

 

 

 

angelhorn_copy2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tästä ne alkavat 

Viemme tuonpuoleisuuteen jotakin. Itsemme (250508) 

Henki, sielu ja ruumis. Usko on pohjimmiltaan ei-tietoinen asia  (110508)

Se muuttaa elämän - Jeesuksen ylösnousemus (230308) 

Onko kristillinen sanoma totta? 

Entä ne jotka eivät ole kuulleet?

Mikä vitsi Jeesuksessa? 

Miksi kaikki eivät usko? 

Jumalan luo on pitkä matka 

Salattua viisailta...mutta ei simppelöintiä 

Minkälainen on taivas? 

Armolahjat käyttöön! 

------------------------------------