Wille Riekkisen uusin kirja: Piispan Biblia. Willejä valintoja Raamatusta 

Leikkaa ja liimaa Suuresta kirjasta

Tätä kirjaa onkin luettava tarkasti. Se kun on kirjoitettu melko sekavasti. Pienemmät tarinat ja ajatuksenpoikaset kyllä ymmärtää, mutta suuri juoni tahtoo jäädä hämäräksi. Ei ihme, että moni väsyy tämän kirjan vierellä.

Mutta kun oikein yrittää, tarina menee näin. Alussa Jumala luo maailman ja ihmiset. Sitten ihmiskunta vieraantuu hänestä. Niinpä Jumala ryhtyy suureen hankkeeseen tullakseen uudestaan ihmislastensa luo.

Hän ottaa ensin yhteyttä Abraham-nimiseen mieheen, josta kasvaa suuri kansa. Hän puhuu tuon kansan profeetoille, opettajille ja viisaille miehille ja naisille, kunnes Jumala tulee itse ihmiseksi Jeesus Nasaretilaisessa. Apostolit selittävät sitten, mitä se tarkoitti ja miten se otetaan vastaan.

Lopussa Jumala vetää omansa taivaan kaupunkiin.

Kyseessä siis on Raamattu, suuri ja hyvä kirja. Siitä ei tosiaan ole helppo saada yleiskuvaa. Sen helpottamiseksi Wille Riekkinen on koonnut leikkaa ja liimaa - tyyliin edustavat otteet kaikista Raamatun kirjoista ja varustanut ne lyhyillä esipuheilla.

Kirjan tekeminen on ollut taatusti antoisaa. Ja ekonomista. Tuskin kukaan on koskaan saanut aikaan yhtä pienellä työllä näin suuresta aiheesta näin pitkää kirjaa – sivuja peräti 619.

Tietokirjailijan kateutta? Myönnetään. Onneksi allekirjoittaneella on tekeillä samanlainen lyhennelmä Katekismuksesta työnimellä Kuulia katsauksia Katekismukseen.