Raamattuteologinen seminaari

 

Raamattuteologinen seminaari Puijon kirkossa 11.4. klo 17.30-20.00

Raamattuko Jumalan sana?


Onko ajatus kirjoitetusta Jumalan sanasta aikansa elänyt? Eikö se ole mahdotonta historialliskriittisen raamatuntutkimuksen aikakaudella? Onko olemassa kirkon omaa raamattunäkemystä? Mikä nykypäivän kirkollisessa viestinnässä on pielessä? Miten Raamattu löydetään uudestaan Jumalan sanana? Minkälainen raamattuteologia on uskottavaa myös aikuisen ajattelevan ihmisen näkökulmasta?

Dosentit Juntunen ja Kuula esittävät näihin kysymyksiin hyviä ja huonoja vastauksia.

Sammeli Juntunen: Kirkon raamattuteologiasta ja sen puutteesta


Ekumeniikan dosentti ja Savonlinna-Säämingin seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen tunnetaan rohkeana keskustelijana, joka antaa kyytiä huomaamilleen epäkohdille kirkollisessa ajattelussa ja viestinnässä. Hän pyrkii hahmottamaan kirkolle uskollista, sanomalähtöistä ja raamattukeskeistä teologista ohjelmaa. Hänen luentonsa perustuu hänen uuteen kirjaansa Kirkon raamattuteologiasta ja sen puutteesta.

 

Kari Kuula: Neljä raamattunäkemystä


Uuden testamentin selitysopin dosentti ja Puijon seurakunnan kappalainen Kari Kuulan ajattelua leimaa mielenkiintoinen jännite. Hän edustaa kirkon uskoa rakentavaa raamatuntulkintaa, mutta ”eksyy” silti teologisiin kokeiluihin ja spekulatiivisten linjojen etsimiseen.

Kahvitarjoilu ja paneelikeskustelu